Waarom een zakelijke voicemail laten inspreken?

9 september 2019

Stel je jezelf weleens de vraag: Waarom zou ik een zakelijke voicemail laten inspreken? Het antwoord is namelijk vrij simpel!

Je bent er dagelijkse mee bezig. Nieuwe klanten, conversie verhogen, betere ROI, CPC en de rest. Het maakt niet uit welke term je er ook op loslaat. Je wilt ‘on top of mind’ blijven! 

En laten we eerlijk zijn, daar draait het voor je business natuurlijk ook gewoon allemaal om. Money, money, money. Must be funny. In the rich man’s world… 🙂

Dagelijks richt jij je als ondernemer op de Unique Buying Reasons van jouw klant. Ben je opzoek naar de juiste toegevoegde waarde. 

En je wilt weten wat nou eigenlijk jouw kracht is ten opzicht van de concurrentie. Je doet er alles aan om jouw bedrijf zo goed mogelijk te positioneren. 

Maar dat positioneren heeft met meer te maken. Het heeft ook betrekking op het eerste contactmoment met jouw klant. 

En aangezien je niet alle telefoontjes kunt beantwoorden, krijgen je (potentiële) klanten toch ook regelmatig je voicemail of antwoordapparaat. 

En wat doe jij daarmee? Besteed je net zoveel aandacht aan je zakelijke voicemail? Aan jouw eerste indruk!

Jij laat dit toch niet verwaarlozen of……?

Nee! Natuurlijk laat je dat niet verwaarlozen. En dat is de reden. Geef je zakelijke voicemail net zoveel aandacht als je andere uitingen en contact momenten. Je voicemail is tenslotte de eerste indruk als je niet bereikbaar bent. Dan wil je een goede indruk achterlaten bij jouw klant, ja toch? Dus doe het dan meteen goed! 

Waarom zou je jouw zakelijke voicemail bericht niet dat extra ‘tintje’ geven? Passend bij wie jij bent en wat jij doet??

Misschien vanwege tijd of geld? Maar daar hoef je het zeker niet om te laten. Een voicemail laten inspreken door een voice over kost je niet veel Tijd.  En het hoeft ook niet de hoofdprijs te kosten 🙂 

Dus geen excuses meer! 

Maar waarom door iemand laten inspreken?

Omdat een goede stem professionaliteit uitstraalt. En professionaliteit draagt ook weer bij aan jouw positionering. 

Verstaanbaar zijn is een must en dat kun je het beste overlaten een aan professional. Met de juiste klemtoon, niet te vlot, niet te langzaam. Geen ‘verborgen’ dialect, vriendelijk en open. Een warm welkom. Met de juiste ‘tone of voice’.

Een voice over heeft ervaring en van al die, laten we ze kwaaltjes noemen, geen last. Dan wordt je bericht gewoon goed ingesproken. En dat geeft jouw klant direct een betrouwbare indruk. 

Tot slot kan een zakelijk voicemail bericht, eentje die past bij wie je bent en wat je doet, je helpen om nieuwe businesses binnen te halen. Dat is mooi meegenomen. 2 vliegen in 1 klap! Onbereikbaar en toch geen business missen 🙂

En nogmaals. Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen: Je hebt maar één kans voor je 1e  indruk. 

Zo is dit een goed antwoord op je vraag: Waarom een zakelijke voicemail laten inspreken? Ik denk het wel!

Wil je weten of mijn stem aansluit bij dat wat jij wilt uitstralen? Check de voorbeelden op mijn site, voor een eerste indruk. Een goede eerste indruk hoop ik? 🙂

Niemand in het bedrijf die de professionele stem heeft die je zou willen? Laat mij je helpen!

Ik adviseer je altijd en geef vaak nog net even een iets persoonlijkere of professionelere draai aan de door jou aangeleverde tekst(en).

En tot slot spreek ik van jouw teksten altijd een paar varianten in. Soms klinkt het natuurlijker om 2 woorden om te draaien bijvoorbeeld en soms maakt de sfeer het verschil.

Aan jou de keuze zeg ik dan altijd ?

Beluister de demo's voor een indruk van mijn stem