Voorbeeld teksten professionele zakelijke voicemail

14 juli 2019

Ben je op zoek naar voorbeeld teksten voor jouw zakelijke voicemail? Dan heb je misschien wel iets aan dit artikel.

Al jarenlang spreek ik zakelijke voicemail berichten in voor mijn klanten. En meestal gaat het om de boodschap dat het kantoor gesloten is of dat je onbereikbaar bent.

Tja, anders nam je de telefoon wel op, toch? 😉

De meest gemaakte fout is eigenlijk dat je het té formeel wilt doen. En dat is meteen al een keuze die je moet maken!

Ga je voor een zeer zakelijke versie van je voicemail bericht? Of past een net iets lossere versie eigenlijk beter?

Je kunt in jouw zakelijke voicemailberichten heel goed een stukje identiteit van het bedrijf verwerken.

Maar wat is het belang van een professioneel, maar passend voicemailbericht?

Een goede zakelijke voicemail of een professioneel ingesproken bericht is net zo belangrijk als een goede website of een mooie en verzorgde receptie.

Het is dan ook belangrijk dat je de beller een passende melding geeft als je onbereikbaar bent. Of dat nou vanwege kantoortijden is of, bij een persoonlijke versie, omdat je even niet in de gelegenheid bent om op te nemen, om welke reden dan ook.

Zie je voicemail als een vorm van communicatie met je klant. Bedenk bijvoorbeeld eens hoe de klant wordt ontvangen als hij fysiek op kantoor komt. Probeer in die stijl te denken als je de tekst uitschrijft.

En nog een tip, hou het simpel. Mensen verwachten een bepaald soort bericht, veel moeilijker moet je het niet maken. Gewoon straight to the point! 😉

1) Een voorbeeld van een algemeen zakelijk voicemailbericht

“Welkom bij Joycemachine.com. Op dit moment is ons kantoor gesloten en kunnen wij u helaas niet te woord staan. Onze openingstijden zijn van 9:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur ‘s middags.

Voor dringende zaken kunt u alvast een e-mail sturen naar: info@joycemachine.com en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Alvast bedankt”.

2) Een voorbeeld van een algemeen zakelijk voicemailbericht in losse stijl

“Welkom bij Joycemachine.com. Ach wat jammer, je hebt onze voicemail te pakken. Op dit moment is ons kantoor namelijk gesloten en helaas kunnen we je niet meer te woord staan.

Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur ‘s middags. Is het dringend? Stuur dan een mailtje naar: info@joycemachine.com en dan nemen wij zo snel we kunnen, contact met je op. Alvast bedankt”.

3) Een voorbeeld van een zakelijke voicemail tekst bij drukte

“Welkom bij Joycemachine.com. Op dit moment zijn al onze medewerkers in gesprek. Blijf aan de lijn, je wordt zo spoedig mogelijk te woord gestaan. Een ogenblik geduld alsjeblieft”.

4) Een voorbeeld van een persoonlijke zakelijke voicemail

“Hallo, je luistert naar de voicemail van Joyce Rademaker van Joycemachine.com. Ik ben op dit moment niet bereikbaar, maar je kunt natuurlijk altijd even een berichtje achterlaten na piep, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug. Alvast bedankt!”.

5) Een voorbeeld van een zakelijkere persoonlijke voicemail

“Goedendag, dit is de voicemail van Joyce Rademaker van Joycemachine.com. Ik ben op dit moment telefonisch niet bereikbaar.

Spreek na de piep uw naam en telefoonnummer in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op. Alvast bedankt, einde bericht”.

Ik kan natuurlijk nog wel even doorgaan, maar dit type berichten herkennen we allemaal. En eerlijk is eerlijk er is niets mis mee.

Nogmaals het gaat om wat past bij jouw bedrijf en de manier waarop jullie met jullie klanten en leveranciers wensen om te gaan.

Hou het vooral ‘echt’. Het is vervelend eigenlijk als je belt en je krijgt een voicemail. Wil je even meeveren met de beller? Zeg dan dat je ‘helaas’ niet bereikbaar bent, maar meen dat dan ook echt.

En geef opties voor vervolgstappen die de beller kan zetten. Alles wat je belooft te doen, zul je ook moeten kunnen waarmaken.

Kom je er nog niet lekker uit? Laat mij je helpen!

Ik adviseer je altijd en geef vaak nog net even een iets persoonlijkere of professionelere draai aan de door jou aangeleverde tekst(en).

En tot slot spreek ik van jouw teksten altijd een paar varianten in. Soms klinkt het natuurlijker om 2 woorden om te draaien bijvoorbeeld en soms maakt de sfeer het verschil.

Aan jou de keuze zeg ik dan altijd 😉

Heb je mijn hulp nodig? Laat het me weten!

Beluister de demo's voor een indruk van mijn stem